Hur mycket kostar det att köpa CS:GO?

Du känner troligtvis få personer som inte spelar CS:GO, och knappt någon som aldrig testat att spela det. Inte konstigt, med tanke på att det är ett av världens äldsta spel i sitt område, och kostar runt 150 kronor att köpa.

Vi tror att du känner till CS:GO bra, åtminstone om du tillhör en av de generationer som är uppvuxna med att spela datorspel. Om du inte är det kan CS:GO såklart vara något som känns som från en främmande värld för dig, trots att det av många klassas som ett av världens bästa skjutarspel.

Det viktigaste att veta är att CS, Counter-Strike, är ett first-person shooter-spel. Det vill säga att man styr från en så kallad förstapersonsvy. Spelet i sig har många olika lägen att utöva. Det vanligaste är Demolition, där två lag turas om att detonera samt skydda en bomb.

Så mycket kostar det att köpa CS:GO

Hur mycket kostar CS:GO egentligen då? Det är viktigt att veta om att det finns olika priser, beroende på vilket företag som säljer spelet. Här nedan får du ta del av tre ställen som säljer CS:GO. Ha i åtanke att priserna kan ändras med tiden, inte minst då kampanjer på spelet kan tillkomma.

Priser för CS:GO

  • Rebel Gaming – 129 kr
  • Gamemore – 189 kr
  • Steam – 150 kr

Priserna varierar rejält, men det är som sagt viktigt att du vet om att priserna kan variera ännu mer. Allt beroende på var du köper det, och när. Under vissa perioder – särskilt högtider och Black Friday – kan priserna gå ner rejält.

Hur köper man CS:GO?

Den stora frågan är hur man köper CS:GO. Priset är såklart viktigt, men vet du inte hur man köper spelet, förlorar priset sin poäng. Det finns förstås flera olika sätt att gå till väga för att köpa CS. Vårt tips är:

  • Köp spelet från en butik om du är osäker på teknologin
  • Köp spelet från Steam om du har en större datorvana

Skillnaderna på hur du borde köpa spelet beror i synnerhet på din vana med datorer. Är du van att köpa spel från en dator bör du göra det via Steam, vilket är det mest kända ”content delivery-systemet (som en slags onlineaffär enbart för datorspel) som finns.

Det är enkelt att köpa från Steam, och det innebär dessutom flera fördelar när du gör det. Till exempel att du behöver ha en fysisk CD-skiva som du riskerar att tappa bort. Det du måste göra för att köpa spelet är att skaffa ett Steam-konto, gå till biblioteket och sedan genomföra köpet. Är du fortfarande osäker? Ta en titt på den här videon och följ de olika stegen.

https://www.youtube.com/watch?v=BQ7PzJ5dL7o – (OBS: EFTERSOM DET INTE GÅR ATT BÄDDA IN KLIPPET LÄGGER JAG EN LÄNK HÄR)

Ett andra alternativ är att köpa spelet på CD från en butik. En nackdel med det här är att priset kan gå upp, och att spelet inte alltid finns i butikens lager.

Allt du behöver veta om CS:GO – så spelar man CS

Det finns mycket att lära sig om CS:GO. Det är, som tidigare nämnt, ett first-person shooter-spel. Spellägena är dessutom många och varierar sig. Här är några av de viktigaste spellägena du behöver veta om CS.

Demolition. Två lag gör upp i rundor som varar i 1.5 minut, eller tills laget med bomben har skjutit ner sina motståndare, eller det andra laget detonerat bomben. Totalt måste varje lag vinna i bäst av 20 rundor, det vill säga försten till 20.

Deathmatch. Ett av de vanligaste spellägena i den här typen av spel. Varje runda varar i tio minuter och innehåller lag med 4-8 spelare. Det lag som vinner är det lag som har flest poäng. För att få poäng måste man döda motståndare, extra mycket poäng för att få via speciella kills, till exempel med kniv istället för skjutvapen.

Causal. Det här är spelläget för dig som vill lära dig CS:GO i lugn och ro. Hoppa in med dina utvalda vapen i en runda som ser ut som vanligt, men med vissa fördelar. Du kan till exempel inte råka skjuta dina medspelare, vilket är lätt hänt i början.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *